[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pasteryzatory są stosowane w przemyśle soków owocowych i mleczarskim do pasteryzacji i sterylizacji soków, koncentratów owocowych i warzywnych, mleka, mleka używanego do wyrobu jogurtów i serwatki.

Oferujemy urządzenia i instalacje do termicznej obróbki mleka i produktów mleczarskich. Instalacje są wykonywane w oparciu o płytowe wymienniki ciepła renomowanych producentów. Mogą one być wykorzystywane do podgrzewania, pasteryzacji i chłodzenia.

W skład urządzenia wchodzą:

– płytowy wymiennik ciepła

– przytrzymywacz

– pompy

– zawory automatyczne, ręczne

– instalacja wody gorącej

– instalacja pary

– zbiornik regulacyjny

– automatyka

Automatyka w zależności od potrzeb może być wykonana w różnym stopniu złożoności. Szczególnie polecamy automatykę, dzięki której urządzenia spełnia wymagania HACCP

 

Zalety:

  • Indywidualne projektowanie do potrzeb klienta.
  • Urządzenie samo myjące bez konieczności podłączenia do CIP
  • Możliwość transportu urządzenia jako monobloku
  • Możliwość samodzielnego montażu przez klienta i podłączenia do instalacji
  • Łatwość obsługi

W pełni automatyczne sterowanie SPS z techniką wizualizacji.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]